Expelliarmus Rpg Expelliarmus Rpg'ye hoş geldiniz! |
|
| 1. Sınıflar 1. Ders | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: 1. Sınıflar 1. Ders C.tesi 30 Ağus. 2008, 14:23 | |
| Ginny o gün erkenden uyandı .Çünkü dersi vardı. Pencereye yaklaştı.Dışarıda güneş parlıyordu. Salazar’s Hallow’da bile hava harika görünüyordu. Ginny hemen giyinip derse yetişmek için koşarak odasından çıktı. Otel’in resepsiyonunda Dan’a bir not bırakıp otelden ayrıldı. Hogsmeda’a cisimlendi. Hogwarts’a yürümeye koyuldu.
Hemen dersinin olduğu sınıfa gitti. Sıraları düzenledi.Aslında her sıraya birer tüğ kalem koydu. Asasıyla tahtayı temizledi. Tavana asasıyla pırıl pırıl bir gökyüzü yaptı. Etrafa bir eksik varmı diye baktı. Gülümseyerek;
“Her şey tam görünüyor.Bayılıcaklar.” dedi. Kapı aralandı ve öğrenciler girmeye başladı.Ginny öğrencilerin oturmasını bekledi.Tahtaya yazı yazmaya başladı; “Ginevra Black” yazması bitince öğrencilere döndü.Bütün öğrencilerin önünde birer kitap duruyordu.Öğrenciler kitabın ilk bölümünü açmışlar Ginny’e heycanla bakıyorlrdı.Ginny;
“Ben Ginevra Black.Yeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizde sizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz orta çağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunu seviceğinizi düşündüm.” Bir kaç çocuk nefeslerini tutmuştu.Bunu farkeden Ginny;
“Bu konu sizi korkutmasın. Çünkü biz büyücüler muggleların bildiği yöntemlerle ölmeyiz.” Duraksadı. Öğrencileri süzdü.Pencereye ilerledi. Onlara dediklerini sindirebilmeleri için zaman tanımak istiyordu.Bir süre sonra devam etti;
“Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çok doğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğini düşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadece korkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korku dehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artık avlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan bu av büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı. .Büyücülerinde bağzı mugglelar önünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı ve büyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326 yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacı bitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl süren koşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inanç kaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücü için yakılmak bir eylence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı ve büyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsü uygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelin diye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklara bürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferinde mugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.”
Yavaşça öğrencilere döndü. Öğrenciler onu büyük bir dikkatle izliyorlardı.Bundan çok gurur duydu.Bu ilk dersiydi ama galiba bunu başarmıştı.Ginny saate baktı.Saat çok geç olmuştu.Öğrencilere bakarak;
“Ödeviniz orta çağda büyücü yakımlarının neden saçma olduğu hakkında bir yazı. Umarım hepiniz ödevinizi yaparsınız not kırmak istemiyorum çünkü.” Dedi. Bunu söyliyerek aslında disiplini sağlamak istiyordu.Gülümsedi;
“Ders bitmiştir. Çıkabilirsiniz.” Diyerek sınıftan çıktı.
En son Ginevra Black tarafından Ptsi 01 Eyl. 2008, 13:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: 1. Sınıflar 1. Ders C.tesi 30 Ağus. 2008, 14:34 | |
| Ana hemen hazırlanarak ortak salondan çıktı. Çünkü ilk dersten geç kalmak istemiyordu. Uykusunu almıştı ama geç kalmıştı. Bu yüzden kahvaltı yapamicaktı. Koşarak sınıfları geçti. Koridorları arşınladı. Sınıfın kapısının önüne geldiğinde dersin başladığı zannetti ve korkarak kapıyı açtı. Ama içeride Profesör Black'den başkası yoktu. Ana;
"Günaydın Profesör" dedi ve yerine geçti. Diğerleri gelmeye başladı. Bütün sınıf yerii alınca Profesör;
“Ben Ginevra Black.Yeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizde sizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz orta çağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunu seviceğinizi düşündüm.” dedi. Sonra korktuklarını düşünerek;
“Bu konu sizi korkutmasın. Çünkü biz büyücüler muggleların bildiği yöntemlerle ölmeyiz.” diye açıklama yaptı. Ana'nında bu açıklamayla içi rahatladı. Arkasına yaslandı ve Profesörü dinlemeye başladı;
“Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çok doğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğini düşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadece korkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korku dehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artık avlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan bu av büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı. .Büyücülerinde bağzı mugglelar önünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı ve büyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326 yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacı bitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl süren koşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inanç kaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücü için yakılmak bir eylence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı ve büyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsü uygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelin diye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklara bürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferinde mugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.” Ana bütün ders hiç ses çıkarmadan dinlemişti bu ona masal gibi gelmişti. Profesör saate bakarak;
“Ödeviniz orta çağda büyücü yakımlarının neden saçma olduğu hakkında bir yazı. Umarım hepiniz ödevinizi yaparsınız not kırmak istemiyorum çünkü.” dedi ve gülümsiyerek;
“Ders bitmiştir. Çıkabilirsiniz.” diyip sınıfdan çıktı. Ana'da eşyalarını topladı ve sınıfı terketti.
47 - E
Bağzı imla hataların var. Ama RP'in çok güzel. Biraz daha gayret etsen O alabilirsin.
|
| | | Tom Andrew Black Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 81 Kayıt tarihi : 10/08/08 Rp Yaşı : tarafsız Gerçek İsmi : hırsı,soğuk kanlılığı,
Bilgilerim Rp Puanı: (0/0) Tarafı:
| Konu: Geri: 1. Sınıflar 1. Ders C.tesi 30 Ağus. 2008, 14:44 | |
| Amy o gün neşeli uyandı. Mitoloji dersini sabırsızlıkla bekliyordu. Hemen üstünü giyindi. Saçlarını topladı ve koşarak ortak salona indi. Bir kaç arkadaşıyla kahvaltıya gittikten sonra kitaplarını aldı. Sınıfın yolunu tuttu.
Sınıfın önüne geldiğinde kapıyı araladı ve içeri baktı. İçeride bir kaç kişi ve Profesör vardı. Amy'de hemen yerine geçti. Gülümsiyerek Profesör'e merhaba anlamında başını salladı. Bütün sınıf geldiğinde Profesör;
“Ben Ginevra Black.Yeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizde sizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz orta çağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunu seviceğinizi düşündüm.” diye dersi tanıttı. Sonra devam etti;
“Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çok doğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğini düşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadece korkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korku dehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artık avlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan bu av büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı. .Büyücülerinde bağzı mugglelar önünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı ve büyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326 yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacı bitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl süren koşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inanç kaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücü için yakılmak bir eylence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı ve büyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsü uygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelin diye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklara bürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferinde mugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.” Amy dersin yarısında uyumuştu. Ama sonlara doğru Profesör'ün gözüne girmek için gözü açık uyuyordu. Profesör sonunda;
“Ders bitmiştir. Çıkabilirsiniz.” dediğinde hemen sınıfı terketti.
45 - E
Başarılı bir Rp ama dersimde uyumanı sevmedim. Sayfa düzeninin biraz daha iyi yapar ve imla hatalarını düzeltirsen güzel olucak.
| |
| | | Jessica Malfoy Gryffindor VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 313 Kayıt tarihi : 18/08/08 Rp Partneri : ~ Matt C. Strong ~ Gerçek İsmi : Ece Ruh Hali :
Bilgilerim Rp Puanı: (100/100) Tarafı:
| Konu: Geri: 1. Sınıflar 1. Ders C.tesi 30 Ağus. 2008, 15:16 | |
| Mitoloji Dersi Jessica uçuş dersinden yeni çıkmıştı. Keyfi yerindeydi. Mitoloji dersine girmeyide çok istiyordu. Bunları düşünürken dersliğin önüne gelmişti bile. Kapıya vurdu ve içeri girdi birkaç öğrenci vardı. Ortadaki sıralardan birine oturdu. Biraz sonra bütün sınıf tamamlanmıştı. Profesör : “Ben Ginevra BlackYeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizde sizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz orta çağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunu seviceğinizi düşündüm.” “Bu konu sizi korkutmasın. Çünkü biz büyücüler muggleların bildiği yöntemlerle ölmeyiz.” “Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çok doğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğini düşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadece korkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korku dehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artık avlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan bu av büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı. .Büyücülerinde bağzı mugglelar önünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı ve büyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326 yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacı bitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl süren koşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inanç kaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücü için yakılmak bir eylence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı ve büyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsü uygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelin diye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklara bürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferinde mugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.” diyerek dersi anlattı. Jessica bunların hepsini not almıştı. Ödevinide aklında tuttu.Bütün öğrenciler profesörü dikkatlice izliyorlardı. Devam etti : “Ödeviniz orta çağda büyücü yakımlarının neden saçma olduğu hakkında bir yazı. Umarım hepiniz ödevinizi yaparsınız not kırmak istemiyorum çünkü. Dersimiiz bitmiştir. Çıkabilirsiniz.''dedi ve kendisi sınıftan çıktı.Çok güzel ve eğlenceli bir dersti. Jessica bir dahaki dersi iple çekiyordu. Acaba 2. derste ne öğreneceklerdi ?
46 - E
Beğendim ama betimlemelerini arttırmalı ve biraz daha yorum katmalısın.
| |
| | | Lisa E.Shadow Slytherin VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 224 Kayıt tarihi : 22/08/08 Rp Partneri : Söylesem aklın durur XD Rp Yaşı : 14 Gerçek İsmi : Selün Ruh Hali :
Bilgilerim Rp Puanı: (100/100) Tarafı: Ölüm Yiyen
| Konu: Geri: 1. Sınıflar 1. Ders Ptsi 01 Eyl. 2008, 14:13 | |
| Profesör tahtaya Ginevra Black yazarken sınıfa girmişti. Kendini herhangi boş bir yere atıp kitabını açtı. “Ben Ginevra Black.Yeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizdesizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz ortaçağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunuseviceğinizi düşündüm.” Kitaplarda olmayan bir konu mu?Klişe derslerin aksine mi?Bu Liz'in çok hoşuna gitmişti,kitabı fırlatırcatına çantasına tıkıp dersi dinlemeye başladı. “Bu konu sizi korkutmasın. Çünkü biz büyücüler muggleların bildiği yöntemlerle ölmeyiz.”Korkmak mı?Güldü Lisa kibirle.Ölmekten korkmuyordu,bu tür korkuları da saçma bulurdu... Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çokdoğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğinidüşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadecekorkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korkudehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artıkavlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan buav büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı..Büyücülerinde bağzı mugglelarönünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı vebüyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacıbitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl sürenkoşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inançkaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücüiçin yakılmak bir eylence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyüyakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı vebüyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsüuygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelindiye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklarabürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferindemugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.”Profesör kendisine baktığında ilgili gibi gözüktü. Bir an dalmıştı ama keyifliydi ders.İlginç bilgilerdi bunlar ve bir Sly'liyi dersi dinletebiliyorsa Bayan Black iyi bir profesördü! Ödeviniz orta çağda büyücü yakımlarının neden saçma olduğu hakkında bir yazı. Umarım hepiniz ödeviniziyaparsınız not kırmak istemiyorum çünkü.” Pfff,ödev!Sözümü geri alıyorum...Unuttum,hastaydım gibi mazeretleri göz önüne getirdi. Profesörün çıkabilirsiniz sözüyle fırladı sınıftan.
45 E
Betimlemeler daha fazla olabilir. Biraz daha çok düşüncelerini yazmaya çalış.
| |
| | | Elisha Kelly Evans Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 32 Kayıt tarihi : 22/07/08 Rp Yaşı : Tarafsız Gerçek İsmi : Zeki|Neşeli
Bilgilerim Rp Puanı: (0/0) Tarafı:
| Konu: Geri: 1. Sınıflar 1. Ders Ptsi 01 Eyl. 2008, 17:12 | |
| "Elisha kalk."Bir süre sonra;"Elishaa."Elisha yine yatakhanede uyuya kalmıştı.Emily onu kaldırmaya çalışsa da hiç kalkacağa benzemiyordu.Emily en sonunda kızmış bir ifadeyle yanına gelip;"Elisha kalkmazsan su demeti geliyor." deyince Elisha homurdanarak yatağından kalkmıştı.Emily'ye bakıyordu.kız Elisha'yı uyandırmaya çalışmaktan yorgun düşmüştü.Gülümseyerek; "Günaydın." dedi ve yüzünü yıkamak için lavaboya doğru ilerlemeye başladı.Bu hareketi Emily'yi hep dlei ederdi ama Elisha2da onun böyle olmasından çok hoşlandırdı.Elisha yüzünü yıkayıp üstünü değiştirdikten sonra ders programına baktı.Mitoloji dersine girmesi gerekiyordu.Saatine baktığında da ders saatinin geldiğin gördü ve hemen yatakhaneden dersliğe doğru ilerlemeye başladı.Dersliğin olduğu koridora geldiğinde içeri bir kızın girdiğni gördü.Hifif bir sesle; "Öff geç kaldım galiba." dedi ve adımlarını hızlandırarak dersliğe doğru yürüyüp kapıyı açtı.geç kalmamıştı.Sınıfta fazla öğrenc yoktu ve sınıf muhteşem gözüküyordu.Önlerden bir yere geçip dersin başlamasını beklemeye başladı.Profesör tahtaya ; "Ginerva Black." yazmıştı.Elisha bir süre yazıyı inceledi.bu sırada da öğrenciler sınıfa girmeye devam ediyordu.Bir süre sonra öğrenciler tammalanmıştı ve profesör derse başlamıştı.“Ben Ginevra Black.Yeni mitoloji öğretmeninizim.Lütfen şimdi kitaplarınısı kapatınız.Bu ilk dersimizde sizin çok ilgileniceğinizi düşündüğüm bir konu seçmek istedim.Konumuz orta çağda cadı ve büyücü avı. Aslında bu konu kitaplarınızda yok ama bunu seviceğinizi düşündüm.” deyince Elisha'nın yüzünde bir gülümseme oluştu.Elisha bu konu hakkında biraz bilgi sahibidi ve bir an önce profesörün dersi anlatmasını bekledi.Bu konuda daha çok bilgi sahibi olmak istiyordu.“Evet, nerde kalmıştık? Mugglelar Orta çağda mugglelar büyücüleri bilmez onlardan korkarlardı. .Pek çok doğa olayını açıklayamadıkları için bunun sebebinin büyücüler olabileceğini düşünüyorlardı. Öğrenmeye anlamaya çalışmazlardı.Onlar için büyücüler sadece korkulması ve kaçılması gereken canlılardı. Bilinmeyen karşısında duyulan korku dehşetli bir cadı arayışına yol açtı. Ama ilerleyen avcılık yöntemleriyle büyücüleri artık avlanmaya başlamışlardı.Başlarda küçük gruplar halinde avlansalarda sonradan bu av büyümüş ve büyücülüğe daha çok inanılmıştı.Büyücülerinde bağzı mugglelar önünde büyü yapması bu arayışı hızlandırdı.12. yüzyıldan başlayarak cadı ve büyücü oldukları öne sürülen kadınlar odun yığınları üzerinde yakıldılar. 1326 yılında engizisyona büyücülerinin ve cadılarının yöntemlerini bilen ve şifacı bitkileri tanıyan ''bilge kadınlar'' kurban seçildiler. Yüzlerce yıl süren koşuşturma ve korkudan sonra aydınlanma çağı geldi ve büyüye olan eski inanç kaybolmaya başladı.Ama büyüye olan bu inancın sürdüğü dönemlerde çoğu büyücü için yakılmak bir eğlence aracı olmuştu.Çünkü gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın etkisi hiç mi hiç olmuyordu. Cadı ve büyücüler hafif bir Alev Dondurma büyüsü uygular, sonra da gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırlardı. Hatta Acayip Wendelin diye bilinen bir büyücü yakılmaktan öyle çok hoşlanırdı ki, çeşitli kılıklara bürünmüş olarak tam kırk yedi kere kendisini yaktırmıştı. Her seferinde mugglelar anlamasın diye bağırarak bir yandanda gülüyordu.”dedi.Elisha yakılmalarını barbarlık olarak görse de muggleların çok aptal olduklarını düşünmeye başlamıştı.Profesörün dediği doğruydu.Büyücüleri yakarak durduramazlardı ve yaktıkları kişilerin bir çoğu da muggledı.Büyücü Wendelin Elisha'nın hoşuna gitmişti.Elisha'da olsa böyle bir şey yapardı herhalde.Elisha bunları düşünürken Profesör Ginny saatine baktıktan sonra; “Ödeviniz orta çağda büyücü yakımlarının neden saçma olduğu hakkında bir yazı. Umarım hepiniz ödevinizi yaparsınız not kırmak istemiyorum çünkü.” dedi.Elisha ödevi not ettikten sonra profesörün; “Ders bitmiştir.Çıkabilirsiniz.” demesiyle eşyalarını toplayıp sınıftan çıktı.Ders güzel ve eğlenceli geçmişti.Ödevin olması sinir bozucu olsa da böyle bir ödevi eğlenerek yapardı.Ödevin konusu hoşuna gitmişti.
50 O
Gerçekten harikaydı.
| |
| | | | 1. Sınıflar 1. Ders | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |