| 1.derss...(bitti) | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Rosie Jane Weasley Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 100 Kayıt tarihi : 24/08/08 Rp Yaşı : Z.a.y. Gerçek İsmi : Cesaret Ruh Hali :
Bilgilerim Rp Puanı: (0/0) Tarafı:
| Konu: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 00:21 | |
|
En son Rosie Jane Weasley tarafından Salı 11 Kas. 2008, 21:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
Jessica Malfoy Gryffindor VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 313 Kayıt tarihi : 18/08/08 Rp Partneri : ~ Matt C. Strong ~ Gerçek İsmi : Ece Ruh Hali :
Bilgilerim Rp Puanı: (100/100) Tarafı:
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 01:15 | |
| Jessica merdivenleri yavaş yavaş çıkıyordu. Düşüneceği çok şey vardı ve hepsini planlamak zorundaydı. Kolundaki saate bir daha baktı Aritmansi dersine daha vakit vardı acele etmesine gerek yoktu.
B.O toplantısını nerede ve nasıl yapacaktı? Toplantıdan önce bir de ilgilenenlerle bir buluşma yapmak istiyordu. Artık aritmansi dersliğinin önüne gelmişti. KApıya vurdu ve içeri girdi çok az kişi vardı. Ön sıralardan birine oturdu. Arkasında ise kendi binasından iki öğrenci vardı biri albus olmalıydı. Bir de Hufflepuff tan bir çocuk vardı adı Silmarwen di yanlış hatırlamıyorsa onun rakibi olacaktı. Jessica'yı kolay yenebileceğini düşünüyor gibiydi. Maçta ne olacağını herkes görcekti zaten. Sırasının üstüne eşyalarını koydu. Şimdi profesör sınıfa girmişti. Tahtaya yazmaya başladı :
Rosie Jane Weasley Bilmeniz Gerekenler: 1 galleon= 17 Sickle 1 Knut= 29 Sickle 1galleon=5 pound
Prof. Weasley onlara doğru döndü. Jessica derse hemen geçmemesini umuyordu. Onunla ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyordu.Profesör :
''Merhaba sevgili öğrencilerim.Oldukça az kişiyiz biliyorum ama zaten Aritmansi zekilere göredir öyle değil mi? Adım tahtada gördüğünüz gibi Rosie Jane Weasley.Seherbaz'ım.Şimdi sırayla kendinizi tanıtmanızı istiyorum.Birinci dersimiz bununla geçecek ikinci derste tahtaya yazdığım şeyler hakkında soru çözeceğiz.Bir soru çözdükten sonra size devamlı soru ödevleri vereceğim''
dedi. Jessica profesör konuşurken hem dinliyor hem de tahtadakileri defterine yazıyordu. Sessiz sınıfta tüy kaleminin parşömen kağıdına sürtünce çıkrdığı sesi hafifçe herkes duyuyordu. Profesör seherbaz olduğunu söylediğinde Jessica sanki biri elindeki kalemi aniden çekmiş gibi yazmayı bıraktı. Bir anda sınıf sessiz olmuştu.Seherbazdıı. Jessica'nın ileride yapmak istediği tek meslekti bu. Gülümsemesine engel olamamıştı. Bu ders kendilerini tanıtmakla geçecekti demek... Belki daha iyi olabilirdi. Çok hoş ve tatlı biriydi prof. Weasley. Jessica en önde oturduğu için kalktı ve kendini tanıtmaya başladı :
'' Adım Jessica Malfoy. Kitap okumayı, yeni büyüler öğrenmeyi ve Quidditch'i seviyorum.'' dedi. Yeterli açıklamada bulunmuştu. Okulda bir seherbaz vardı bu çok iyi birşeydi. En azından güvenebileceği ikinci bir kişi vardı. Tabii ilki bina sorumlusuydu. Diğer öğrenciler kendini tanıtırken pencereye doğru kafasını çevirdi. Puslu ve karanlık havaya baktı böyle günleri her zaman daha çok sevmişti. | |
|
| |
Silmarwen Tinehtele Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 20 Kayıt tarihi : 21/08/08 Rp Yaşı : Daha yoq Gerçek İsmi : Öss den nefret ediyorummmm
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 13:23 | |
| Sill ağır adımlarla yukarı çıkıyordu hiç istemediği bir dersti aritmasi ama sadece zekilerin seçtiği ders olduğunu öğrenince gitmeye karar vermişti. Aklından dersten nasıl kaytarsam diye geçirirken karşısında aritmasi sınıfını buldu. Kapıda biraz bekledi ama sonra içeri girmeye karar verdi. İçeri girdiğinde içerde sadece 1 kişi vardı onu da tanımıyordu. ortada bir yerlere oturdu dersin başlamasını beklemeye koyuldu. İçeri Jessica girince biraz şaşırdı. Arkasını dönünce ona bakmaktan kaçındı önündeki kitaplara bakmaya başladı.
Sonra Prof. tahtaya
Rosie Jane Weasley Bilmeniz Gerekenler: 1 galleon= 17 Sickle 1 Knut= 29 Sickle 1galleon=5 pound
Sill kendi kendine "Para birimlerinin zekayla ne alakası var ki" dedi. Tahtaya Para birimlerini yazmak biraz Sill'e saçma gelmişti.
''Merhaba sevgili öğrencilerim.Oldukça az kişiyiz biliyorum ama zaten Aritmansi zekilere göredir öyle değil mi? Adım tahtada gördüğünüz gibi Rosie Jane Weasley.Seherbaz'ım.Şimdi sırayla kendinizi tanıtmanızı istiyorum.Birinci dersimiz bununla geçecek ikinci derste tahtaya yazdığım şeyler hakkında soru çözeceğiz.Bir soru çözdükten sonra size devamlı soru ödevleri vereceğim''
Onun Seherbaz olduğunu duyunca Sill fikrini değiştirmişti. "Vardır bir bildiği" dedi. Bu arada Jessica kendini tanıtmaya başlamaştı
'' Adım Jessica Malfoy. Kitap okumayı, yeni büyüler öğrenmeyi ve Quidditch'i seviyorum.''
"Aslında tatlı kız ama..." Sill Ayağa kalakarak
"Benim adım Silmarwen uzun bir isim olduğundan Sill denmesini tercih ediyorum......ııı... Yeni yerler görmeyi, büyüleri ve Özellikle Quditch spor yapmayı seviyorum." dedi ve yerine oturdu Dışarı baktığında hava puslu ve karanlıktı Böyle zamanlar onu pek hoşuna gitmezdi tabi derdi olmadığı zamanlar hariç
En son Silmarwen Tinehtele tarafından Salı 09 Eyl. 2008, 20:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Matt.C.Strong Ravenclaw VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 317 Kayıt tarihi : 27/08/08 Rp Partneri : Platonik:P Rp Yaşı : 11 Gerçek İsmi : Selün:F Ruh Hali :
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 14:15 | |
| Sınıfa erken gelmişti,kendisinden başka sadece iki öğrenci vardı.Biri Hufflepufflı diğeri de kendi binasındandı. Onları tanımıyordu sessizce köşede bir yere oturup sineye çekildi. Kapı çaldığında Jess içeri girdi.Sessizce ön sıralardan birine oturdu,Matt'ten iki masa öteye... Profesör herkesin girdiğine emin olup tahtaya yazmaya başladı Rosie Jane Weasley Bilmeniz Gerekenler: 1 galleon= 17 Sickle 1 Knut= 29 Sickle 1galleon=5 pound Ne yani tanışma faslı yok muydu?Memnuniyetle gülümsediği sırada profesör kendilerine döndü.Alımlı ve hoş bir profesördü,yine de anlatacaklarıyla daha ilgili: ''Merhaba sevgili öğrencilerim.Oldukça az kişiyiz biliyorum ama zaten Aritmansi zekilere göredir öyle değil mi? Adım tahtada gördüğünüz gibi Rosie Jane Weasley.Seherbaz'ım.Şimdi sırayla kendinizi tanıtmanızı istiyorum.Birinci dersimiz bununla geçecek ikinci derste tahtaya yazdığım şeyler hakkında soru çözeceğiz.Bir soru çözdükten sonra size devamlı soru ödevleri vereceğim''
Hayallerin suya düşüşü...Ne acı.Ne gerek vardı öğrencileri tanımaya? Jess en önde oturandı o yüzden ilk konuşan oldu. '' Adım Jessica Malfoy. Kitap okumayı, yeni büyüler öğrenmeyi ve Quidditch'i seviyorum.'' İki kelime bir insanı tanımak için yeterli miydi?Hayır,bu da gereksiz olmasını açıklıyordu.Jess söylediklerinden daha derin biriydi,o yanlızca kitap okumayı ve Quidditchi seven biri değildi...Muhtemelen sınıftaki herkes göründüğünden derin kişiliklerdi ve bunu iki cümleyle açıklayamazlardı.Muhtemelen öğrencilerini bu kadar tanıyarak profesör de anlayamazdı... Düşüncelerinden sıyrıldığında Hufflepufflı bir öğrenci kendisini tanıtıyordu "Benim adım Silmarwen uzun bir isim olduğundan Sill denmesini tercih ediyorum......ııı... Yeni yerler görmeyi, büyüleri ve Özellikle Quditch spor yapmayı seviyorum" Sıranın kendisine geldiğini farkedip tökezleyerek ayağa kalktı. "Benim adım Matt...Matthew Christopher Strong ama Matt derler,siz de öyle dersiniz,artık..." Derin bir nefes alıp hazırlıksız yakalanmanın gerginliğinden kurtulmaya çabaladı "Neyse,Quidditchi ve kitap okumayı severim...Rawenclawlıyım,1 sınıf..." Daha fazla konuşup konuşmaması gerektiğini düşündü,yüzü kızarmıştı.1.sınıfı sonda söylemesinin garip bir anlam yarattığını farketti.Utangaç utangaç gülümseyip daha fazla saçmalamamak için yerine oturdu ve kendisinden sonrakileri dinlemeye başladı. İşte bu yüzden sevmiyordu bu saçmalığı...Dalgın dalgın önüne bakmaya devam etti. | |
|
| |
Rosie Jane Weasley Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 100 Kayıt tarihi : 24/08/08 Rp Yaşı : Z.a.y. Gerçek İsmi : Cesaret Ruh Hali :
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 14:26 | |
| En ön sıradaki sarışın kız ayağa kalkıp kendini tanıtmaya başlamıştı.
'' Adım Jessica Malfoy. Kitap okumayı, yeni büyüler öğrenmeyi ve Quidditch'i seviyorum.''
Rosie onun çok zeki bir cadı olduğunu anlamıştı.Çünkü ayağa kalktığında kendinden emin bir tavırla konuşmuştu.Zaten Rosie'nin en sevdiği özelliklerden biriydi bu.Dersede çok istekli katılıyor gibi gözüküyordu.Sonra arka sırada oturan Hufflepuff'lı çocuk ayağa kalktı
"Benim adım Silmarwen uzun bir isim olduğundan Sill denmesini tercih ediyorum......ııı... Yeni yerler görmeyi, büyüleri ve Özellikle Quditch spor yapmayı seviyorum."
demişti.Rosie onun da zeki biri olduğunu anladı çünkü o da en az Jessica kadar kendinden emindi.Ama biraz haylaz biri gibi gözüküyordu.Bunu düşünürken içinden gülümsedi Rosie.Daha sonra bir arkadaki çocuk ayağa kalktı oldukça yakışıklıydı.
"Benim adım Matt...Matthew Christopher Strong ama Matt derler,siz de öyle dersiniz,artık... Neyse,Quidditchi ve kitap okumayı severim...Rawenclawlıyım,1 sınıf..."
işte bir Quidditch oyuncusu daha diye içinden geçirdi Rosie.Ravenclaw'lı zeki bir çocuktu Matt en azından Rosie'nin ilk düşünceleri o olmuştu.Biraz heyecanlanmış gibiydi.Sonra sakin ve sevecen bir ses tonuyla
''Tanıştığımıza memnun oldum Jessica Matt ve Silmarwen''
Silmarwen ismini bilerek uzatmıştı.
''Quidditch ile ilgilenmeniz oldukça harika bende Quidditch takımındaydım.Hemde Gryffindor Takım Kaptanıydım.Quidditch gerçekten harika bir spor sizi izleyeceğim''
dedi ve ardından yeşil gözlerini üçüne dikerek devam etti
''Aah bana ilerde ne olmak istediğinizden de bahsedermisiniz?Ve de ailenizden''
dedi. | |
|
| |
Matt.C.Strong Ravenclaw VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 317 Kayıt tarihi : 27/08/08 Rp Partneri : Platonik:P Rp Yaşı : 11 Gerçek İsmi : Selün:F Ruh Hali :
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 14:41 | |
| Matt'in mesleği belliydi zaten... Waspta kovalayıcı olmak! Saçları uçuşurken Quaffleı kovaladığını hayal etti.Seyirciler heyecanla karışık bağırışıyorlardı.Önünde hiçbir engeli yoktu,boş mavi pürüzsüz bir gökyüzü yanlızca...
Profesörüm seherbaz olması onu rahatsız etti.Yeniden tatsız hatıralar geri dönmüştü.Huzursuzlukla kıpırdandı yerinde...
Kesinlikle seherbaz olmayacaktı!Öldürseler de seherbaz olmazdı!
Sessizliği farkedince oturduğu yerden "Kovalayıcılık..."dedi sesli olarak.Kendi kendine konuşur gibi yaparak cesaretini koruyordu
"Ya da Quidditch ile ilgili herhangi birşey..."
Ailesini anlatmaya sıra gelince sessizliğini korudu.Zaten içindeki kaos yeterince kafasını karıştırıyordu açılan yeni yaralara konuşarak tuz basmanın alemi yoktu. Yine de profesör cevap bekliyordu.Yutkunum soğuk bir ifadeyle karşılık verdi
"Amcam James...Quidditch Ligi Karargahı Başkanıdır."
Bu kadarı yeterliydi...Başka hiçbir aile üyesi yoktu zaten... Amcasının işiyle övündüğü için kendisine kızdı ve gözünü masada ritim tutan parmaklarına çevirdi.
En son Matt.C.Strong tarafından Paz 07 Eyl. 2008, 19:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Jessica Malfoy Gryffindor VI. Sınıf
Mesaj Sayısı : 313 Kayıt tarihi : 18/08/08 Rp Partneri : ~ Matt C. Strong ~ Gerçek İsmi : Ece Ruh Hali :
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Paz 07 Eyl. 2008, 17:33 | |
| Herkes kendini tanıtıyordu. Arkasında oturan Silmarwen :
"Benim adım Silmarwen uzun bir isim olduğundan Sill denmesini tercih ediyorum......ııı... Yeni yerler görmeyi, büyüleri ve Özellikle Quditch spor yapmayı seviyorum"
dedi. Quidditch i sevdiği zaten çok belliydi. Derslerden anladığı kadarıyla da yetenekliydi. Jessica hala buğulu cama bakıyordu. Sınıftakileri de dinliyordu tabii. Arkasından tanıdık bir ses duydu :
"Benim adım Matt...Matthew Christopher Strong ama Matt derler,siz de öyle dersiniz,artık... Neyse,Quidditchi ve kitap okumayı severim...Rawenclawlıyım,1 sınıf..." dedi. Matt ,burdaydı. Arka sıralara hiç bakmamıştı. Sesini duyduğu anda pencereden gözlerini ayırdı ve ona baktı. Hazırlıksız yakalanmıştı anlaşılan. Bu sınıfta olduğu için çok sevinmişti. Matt konuşmasını bitirdikten sonra profesör :
''Tanıştığımıza memnun oldum Jessica Matt ve Silmarwen'' dedi çok tatlı biriydi. Jess profesöre bakıyordu. Devam etti :
''Quidditch ile ilgilenmeniz oldukça harika bende Quidditch takımındaydım.Hemde Gryffindor Takım Kaptanıydım.Quidditch gerçekten harika bir spor sizi izleyeceğim'' dedi. Jessica'nın çok ilgisini çekmişti. Yapmak istediği tek mesleği yapıyordu. Gryffindor takım kaptanıydı. Çok sevmişti gerçekten profesörü. Gülümseyerek izliyordu. Sonra konuşmaya başladı
''Aah bana ilerde ne olmak istediğinizden de bahsedermisiniz?Ve de ailenizden'' dedi. Herşey çok güzeldi derken ailelerinden bahsetmelerini istemişti. Jessica'nın gülümsemesi yüzünde donmuştu. Jess'in ilk önce anlatması gerekiyordu ama sessiz kaldı. Onun yerine Matt sanki anlamış gibi kendi anlatmaya başlamıştı. Jessica onun annesine olanları biliyordu. Matt'in anne babasından konuşmayacağını tahmin etmişti. Matt :
"Kovalayıcılık...Ya da Quidditch ile ilgili herhangi birşey..." dedi. Susmuştu, ailesini anlatmayı tabii istemezdi. Jess kendinin ne diyeceğini de düşünüyordu. "Amcam James...Quidditch Ligi Karargahı Başkanıdır." dedi. MAtt için sevinmişti. Soruyu iyi geçiştirebilmişti. Jess, Silmarwen'i bekleyemeyecekti. Cesaretini topladı ve kendi konuşmaya başladı :
'' İleride yapmak istediğim tek meslek Seherbazlık. '' Şimdi ailesinden nasıl bahsedecekti? Annem karanlık tarafta,babamsa ölümyiyen mi deseydi? Konuşmamak daha iyiydi aslında ama... Geçiştirme olduğu belli olacaktı ama yine de birşeyler anlatacaktı.
'' Şey... Annemle beraber yaşıyoruz. Londra'da.'' dedi. Bina sorumluusu onunla ilgli herşeyi biliyordu zaten. Büyük ihtimalle bu derste de prof. Weasley birşeyler gizlediğini anlayacaktı. Kendisi hakkında kötü düşünülmesini asla istemediği için ailesinden hiç bahsetmiyordu. Onunla igili şeyleri öğrenmek isterse eğer profesör kendisine sorabilirdi. Eli sıranın ucunu kuvvetle sıkıyordu gözleri de profesördeydi.
| |
|
| |
Silmarwen Tinehtele Mugglesınız/Lütfen Kendinize Bir Bina Veya Meslek Seçiniz
Mesaj Sayısı : 20 Kayıt tarihi : 21/08/08 Rp Yaşı : Daha yoq Gerçek İsmi : Öss den nefret ediyorummmm
| Konu: Geri: 1.derss...(bitti) Salı 09 Eyl. 2008, 21:13 | |
| Sill den sonra ayağa Matt kalkktı
"Benim adım Matt...Matthew Christopher Strong ama Matt derler,siz de öyle dersiniz,artık... Neyse,Quidditchi ve kitap okumayı severim...Rawenclawlıyım,1 sınıf..."
İyi bir çocuğa benziyordu ama zaten Sill'e göre herkes iyiydi
Sonra prof
''Tanıştığımıza memnun oldum Jessica Matt ve Silmarwen''
Sill içindne "Bende memnunum" dedi
''Quidditch ile ilgilenmeniz oldukça harika bende Quidditch takımındaydım.Hemde Gryffindor Takım Kaptanıydım.Quidditch gerçekten harika bir spor sizi izleyeceğim'' Eski bir gridindor takım kaptanı bu profösörle arayı iyi kurmalıydı belki ona 1-2 tüyo verebilirdi.
''Aah bana ilerde ne olmak istediğinizden de bahsedermisiniz?Ve de ailenizden''
Sınıfta bir an sessizlik oldu sonra Matt konuşya başladı
"Kovalayıcılık...Ya da Quidditch ile ilgili herhangi birşey..."
Matt Güzel bir meslek istiyordu ama kendisi bunu asla itemezdi
Sill sonra Matt'in ailesinden bahsetmesini bekledi ama susmuştu Ailesiyle bir sorunu var gibiydi
"Amcam James...Quidditch Ligi Karargahı Başkanıdır."
Bunu biraz soğuk bir şekilde söylemişti. Annesi ve Babasını merak etmişti ama söylemek istemiyorsa kendi bilirdi.
Sonra Sill konuşmayı planlıyordu ama ayağa Jessica kalktı
'' İleride yapmak istediğim tek meslek Seherbazlık. ''
Jessica profösöre çok benziyordu
'' Şey... Annemle beraber yaşıyoruz. Londra'da.''
Sıra artık Sill deydi ayağa kalkarak biraz sıkılarak kalkmıştı çünkü hiçbir meslek istemiyordu.
"Ben Daha ne olcağıma karar veremedim yada ne istediğime. Yani Daha aklımda Hiç bişey yok"
Sill herkes gibi durakladı bunu neden yaptığını bilmiyordu.
"Benim Ailemin hepsi Londrada yaşıyor. Orada Muggle'larla uğraşıyorlar"
Dedi ve yerine oturdu | |
|
| |
| 1.derss...(bitti) | |
|