Matt kendisini dürtüp profesörü gösterince kafasını kaldırıp dersi dinlemeye başladı.Ondan öncesini hatırlamıyordu,nasıl uyandı,nasıl geldi...
" Tüm dikkatinizi fareye yoğulaştırın ve tüm istek gücünüzü onu dönüştürmeye harcayın .Bakın şöyle yapacaksınız.
Fare mi?Haa,fare!Biçim değiştirme! dedi silkinip.Pür dikkat dinlemeye başladı,bu dersi çok severdi!
Evet bu ders boyunc ayapamnızı istediğim şey sadece bu sevgli öğrencilerim. Bakınız ne kolay ! Şimdi bir şey söylemek isteyen söyleyebilir sonra herkesin farelerini dönüştürmesi istiyorum."
Liz asasını çıkarıp memnuniyetle gülümserken Matt soru sordu
Profesör bunu her başaran için mi puan vereceksiniz yoksa ilk başarana mı ?"
Bu çocuğun derslerle ilgili bir problemi olmalıydı!Cidden notlara puanlara kafayı takmış gözüküyordu!
Profesör onaylayınca Matt Lize dönüp sırıttı.Gözleri parlıyordu ve adeta meydan okuyordu!
Liz'e!Matt Liz'e meydan okuyordu!
Ha ha!Yedim seni Matt! dedi liz büyük bir özgüvenle.Önündeki pofuduk fareye baktı ve gülümsedi.
İlk denemesinde olmadı,ikinci denemesinde de...Sınıfın hiçbiri yapamamış gibiydi.Ardından tüm konsantrasyonunu topladı.Liz'in konsantrasyon bozukluğu vardı ama inat etmişti!
İlk uçuş dersindeki gibi kafasındaki tüm gereksiz bilgileri uzaklaştırdı ve gözlerini kapayıp bir bilek hareketi yaptıktan sonra gerekli büyüyü fısıldadı.Faresi son bir kez ciyakladı ve büyük cam bir bardağa dönüşürken Liz zafer edasıyla haylırdı
Yaptım!Yaptım!Fare bardağım oldu!Ben yaptım!Oleyy!
Yengeç dansı yaparken neredeyse bardağı düşüp kıracaktı,ama son anda yakalayıp masaya koydu.
Matt'e baktığında hala sinirli bir şekilde denemekte olduğunu gördü.Onu yenmişti ama onun için üzülmüştü de..Belki de bilerek yapamamalıydı,şimdi çocuk iyice paronoyak olacaktı!
Ders bitminde Liz oldukça kibirli bir ifadeyle profesöre baktı
Hepinzie sihirli günler ödeviniz Metamorfmaguslar hakkında bilgi toplamak ve 15 Santimetrelik parşömen yazısı yazmak perşembeye kadar bitirecek ayrıca Dönüştüremeyenler çalışacak buna ."
Ödev hoşuna gitmemişti ama istenilen büyüyü yapabilmiş olmanın sevinciyle Liz,sınıfı hoplaya zıplaya terk etti.